Okulumuz Hakkında

Mevlana Ortaokulu
Mevlana Mahallesi İstasyon Cad. No 81 Ceylanpınar/ŞANLIURFA
05446127284
0
https://cpmevlanaorta.meb.k12.tr
 Fotoğrafı

VİZYON

Vizyonumuz kurumsal kimliği ve sunduğu hizmetlerle örnek alınan, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, önder, saygılı ve sorumlu bireyleri yetiştiren bir kurum olmayı başarmaktır.

MİSYON

Misyonumuz okulumuzda Türk Milli Eğitiminin genel ve özel amaçlarının gerçekleştirilmesi, sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınmasının desteklenmesi, teknolojik yeniliklerin eğitime kazandırılması, soran, sorgulayan, araştıran ve gelişen bireylerin yetiştirilmesine ortam hazırlanması, kurumda çalışanların etkinliğinin, verimliliğinin ve kurumumuzdan hizmet alanların memnuniyetinin artırılmasını sağlayarak kurallara uyan, hakkaniyet ölçülerini bilen, hoşgörüsü yüksek, vasıflı ve düzeyli bireyler yetiştirebilmektir.

BAŞARILAR

Öğretmen :31
Öğrenci :569
Derslik :20
Fen Laboratuvarı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :750
Öğretim Şekli :Tam gün.

Öğretim Şekli

Tam gün.

Ders Başlama ve Bitiş

08.30 - 11.40 / 13.00 - 15.20

YABANCIDIL

İngilizce

Isınma Şekli

Kalorifer (Kömür)

Servis Bilgisi

Okul servisimiz bulunmamaktadır.

Bağlantı

Fatih Projesi Fiber İnternet

İl ve İlçe Merkezine Uzaklık

- Okulumuz il merkezine 148 km ilçe merkezine ise 200 metre mesafededir.

Yerleşim Yeri Bilgisi

Okulumuz Ceylanpınar Kaymakamlık Konutu güzergahında ve Faruk Çelik parkının karşısındadır.

Sportif Etkinlikler

Okulumuzda her sene futbol, voleybol, basketbol, atletizm branşlarında sınıf ve gruplar arası turnuvalar düzenlenmektedir. Ayrıca okul takımlarımız her sene ilçe ve il bazında çeşitli turnuvalara katılarak okulumuzu temsil etmekte ve dereceler almaktadır.

Bilimsel Etkinlikler

Tubitak 4006 Bilim Fuarı çalışmaları her sene okulumuzda düzenli olarak yapılmaktadır. Sanal gerçeklikle ders içi uygulamalar her sınıf düzeyinde kullanılmakta ve branş bazında yaygınlaştırılmaktadır.

Proje Çalışmaları

İlçe bazında ilklere sahne olan Teknoloji Tasarım ve Görsel Sanatlar sergi ve proje çalışmalarımız her eğitim öğretim yılında özgün bir şekilde düzenlenip tüm ilçe halkına yönelik sergilenmektedir. Karacadağ Kalkınma Ajansı proje çalışmalarına aktif olarak destek veren okulumuz ilçemizde proje çalışmalarında önder bir kurum durumundadır.

Diğer Hususlar

Dyned İngilizce dil eğitimi çalışmaları kapsamında öğrencilerimiz dyned modülünü aktif olarak kullanmaktadır. İlçemiz okulları arasında (98 eğitim kurumu) okulumuz ilk üç okul arasında yer almaktadır.